bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Rycarfa, 100mg

200.00 рсд

  • Rycarfa Flavour tablete koriste se u pasa za ublažavanje znakova upale i bolova uzrokovanih akutnim i kroničnim poremećajima mišićno-koštanog sustava i degenerativnom bolesti zglobova (osteoartritis) i u poslijeoperacijskom razdoblju kao nastavak parenteralne terapije
  • Prikazana cena je za 1 tabletu

Opis

Umanjenje zapaljenja i bolova prouzrokovanih mišićnoskeletnim poremećajima i degenerativnim oboljenjima zglobova. Kao nastavak parenteralne analgezije u kontroli postoperativnih bolova.

Rycarfa Flavour tablete su ukusne i psi ih rado jedu. Dužina terapije zavisiće od odgovora na terapiju. Dugotrajnu upotrebu treba sprovoditi pod kontrolom veterinara.

ZA ORALNU PRIMENU.

Preporučuje se početna doza od 2 do 4 mg karprofena /kg telesne mase/ dnevno. Daje se kao pojedinačna doza ili podeljena u dve jednake doze. Na osnovu kliničkog odgovora doza se nakon 7 dana može smanjiti na 2 mg karprofena/kg telesne mase/dnevno i daje se kao pojedinačna doza.

ZA PRIMENU NA ŽIVOTINJAMA

Uzimanje velikih količina leka može da izazove ozbiljna neželjena dejstva. U slučaju da pretpostavljate da je pas uzeo više tableta nego što je naznačena doza, obavestite svog veterinara.

POSEBNA UPOZORENJA ZA OSOBE KOJE DAJU LEK ŽIVOTINJAMA

Ukoliko dođe do slučajnog uzimanja tableta, potražite medicinski savet i pokažite lekaru uputstvo iz pakovanja. Nakon rukovanja lekom, operite ruke.

UPOTREBA RYCARFA TABLETA U PERIODU GRAVIDITETA I LAKTACIJE

S obzirom na to da nema posebnih studija na ciljnim vrstama životinja u periodu graviditeta, upotreba nije indikovana.

RYCARFA FLAVOUR – INTERAKCIJE

Nemojte primenjivati druge NSAIL lekove istovremeno ili u roku od 24 sata od primene ovog leka. Karprofen se u velikoj meri vezuje za proteine plazme i može da konkuriše drugim lekovima sa visokim nivoom vezivanja, što može da dovede do toksičnog dejstva. Treba izbegavati istovremenu primenu karprofena i potencijalno nefrotoksičnih lekova.

PREDOZIRANJE

Nemojte prekoračivati preporučenu dozu.

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

https://in-pet.rs/wp-content/uploads/2022/03/logo-inpet-sajt-2-e1647904013294.png
Kontakt
Vojvode Stepe 53, Inđija
Pon - Pet : 8:00 - 20:00
Sub : 8:00 - 16:00
Newsletter